19 d’abr. 2013

Opinions restaurant Nando (Manresa) | Restaurant italià i pizzeria al Bages

Aquesta setmana va de pizzes! Vaig molt endarrerida, així que començaré amb el meu dinar de dissabte de fa dues setmanes al restaurant italià Nando, a Manresa. Vam anar sense motiu especial, volíem fer un àpat una mica decent a un preu raonable, i que fos a prop. 

Pizzeria - Trattoria Nando a (Manresa - Bages) | Restaurant de menjar italià


Logotip de la pizzeria Nando a Manresa
Aquesta pizzeria ja fa uns quants anys que es troba a Manresa, des del 2001, segons indica a la seva pàgina. El restaurant està enfocat a la cuina napolitana, i tenen un forn de llenya estil italià per a cuinar les pizzes. Pel que tinc entès, l'amo del Nando és famós, i tenia algun altre restaurant per Barcelona o havia guanyat algun premi (si algú ho sap i pot confirmar, gràcies!).


Un servei afegit a més del de restaurant, és que pots encarregar les pizzes per dur-les a casa. També admeten reserves de taula, però nosaltres mai hem tingut problemes per trobar-ne (per això, tot i que no és un dels nostres restaurants preferits, quan no volem trencar-nos massa el cap hi anem).

Resum de la valoració (molt bo, bo, acceptable, millorable, dolent)


Relació qualitat/preu: acceptable
Qualitat del menjar: bona
Presentació del plat: bona
Varietat de carta: molt bona
Abundància del menjar: bona
Servei: acceptable
Instal·lacions: molt bona
Ubicació: bona

El millor: la personalitat del local, el sabor de llenya de les pizzes.
El pitjor: la relació qualitat-preu, el servei una mica lent


Preu mig per persona (un plat o dos + beguda + postres): 22€ aproximadament
Preu de les pizzes: 8-12€ més o menys
Plats recomanats: les pizzes al forn de llenya, la crep de nutella de postres


El nostre dinar al Nando

Alguns vam demanar només un primer plat, i altres un parell. Com que ens ho van portar tot alhora, més o menys, comentaré en general cada cosa, per no allargar-me gaire.

El lambrusco i el pica-pica


Vam demanar un lambrusco negre. Particularment, prefereixo vi negre de la casa o un lambrusco rosat amb el menjar italià, així que vam voler provar aquesta història del lambrusco negre, i no era ni una cosa ni l'altra, la veritat. Suposo que va a gustos, però no crec que ho tornem a demanar. Com veieu, en comptes de en glaçonera hi van posar una bossa d'aquestes gelades. Està bé per a un dinar informal, així no es munta un mullader cada cop que treus l'ampolla. 

Presentació del lambrusco al restaurant NandoEl lambrusco negre italià que vam demanar


Com a pica-pica ens van portar palets d'aquests típics italians i una mica de pa per acompanyar l'àpat. Està bé, perquè és italià, però clar, jo penso... que si ja menjarem pasta i pizza és un pèl feixuc tot plegat.

El pica-pica al restaurant italià Nando


 Les pizzes


Les pizzes del Nando estan prou bé. Els ingredients són de qualitat i la massa jo diria que és fresca. El gustet de llenya és molt bo i li dona el toc artesà. Ara, la pega que els trobo és la vora de la pizza, molt gruixuda i embafa una mica. Ara, això va a gustos! De totes maneres, trobo que a Manresa hi ha pizzeries que fan pizzes més bones i a un preu millor.  La primera pizza és vegetal i la segona quatre estacions

Pizza vegetal de la pizzeria Nando (Manresa)Pizza quatre estacions de restaurant Nando (Bages)


Altres plats de la carta


Altres persones van demanar un entrecot a la brasa, rissotto, vichyssoise (vichisuà ;P) i una amanida de parmesà i carxofes. En general tot estava bé, especialment el rissotto, però la presentació podria haver estat una mica més acurada (en concret l'amanida). Com a pega, la vichyssoise era un pèl líquida (per al gust dels comensals) que la prefereixen més espessa.

Vichyssoise del restaurant italià NandoEntrecot a la brasa al Nando (restaurant italià Manresa)

Rissotto de bolets del Nando (Manresa)Amanida de carxofes i parmesà al Nandos (Trattoria a Manresa)

Els postres


Al restaurant italià Nando tenen força varietat de postres, alguns dels típics industrials i altres de casolans i típics de la terra italiana. Nosaltres recomanem especialment la calzone de nutella (tot i que aquest dia no la vam demanar). Vam demanar tiramisú casolà i una copa de gelat que ja no recordo que és (però era de les industrials). Els preus cars, com a tots els restaurants, entre 4-6€.

Tiramisú casolà del restaurant napolità NandoCopa de gelat a la pizzeria Nando (Manresa)

Valoració de l'àpat en general


Està bastant bé. Les racions són generoses i el menjar es bo, la presentació normal. Però trobo que el preu que té, equiparat a restaurants de molta qualitat a Manresa com el Raviolo, és massa elevat per al que és. Per això la meva nota baixarà, perquè el preu el trobo car en relació a la qualitat, i per aquests preus hi ha opcions molt millors respecte a restaurants i pizzeries italianes a Manresa.


Valoració del servei


El servei és molt amable i atent. Ara, són una mica lents segons quins dies, i això que no tenien el restaurant ple. Però he de dir que no passa sempre, tampoc. 


Valoració de les instal·lacions


A mi particularment m'agrada molt el local, tant per fora com per dins. Està molt ben ambientat i decorat, amb l'aspecte net i temperatura bona. És un restaurant amb terrassa, molt cuca i arranjada, ideal per a sopars romàntics a l'estiu. Podeu veure algunes fotos aquí

Restaurant pizzeria Nando a Manresa (Bages) tipus napolità

Recomanem el Nando per a:

- Dinars i sopars informals amb família i amics
- Dinars d'empresa de formalitat mitja
- Sopars romàntics en parella a l'estiu


NOTA FINAL: 7/10

Informació de contacte del Restaurant Nando

Adreça: Pere Vilella 1-3 08243 Manresa
Telèfon: 93 877 43 72

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Coneixes aquest restaurant? Quina opinió en tens? Ens hem equivocat en alguna cosa? Tens més fotos? Explica la teva experiència! Afegirem les més interessants a l'entrada :)