1 d’abr. 2013

Restaurant Sakura | Restaurant japonès a Manresa

Bon dilluns de Pasqua! Què tal les mones? Nosaltres avui hem anat amb la família a dinar al restaurant de menjar japonès anomenat Sakura, el millor per al meu gust de la ciutat. 

A més del Sakura, també hi ha el restaurant IN (un pèl occidentalitzat), i també al restaurant Cube tenen carta de productes asiàtics, com sushi, però sincerament no ho recomano gens, cars i de poca qualitat. Fins fa poc hi havia un Sushi10 (una franquícia on feien bentos per emportar) però ja està tancat. La veritat és que per al preu que tenien, no valia res. Si voleu menjar una mica de makis i niguiris a bon preu, us recomano que tasteu al Pato Beijing. Són més senzills, però molt més barats i de quantitat bastant més considerable.

Restaurant Sakura (Les Bases - Manresa) | Restaurant de menjar japonès

Restaurant japonès Sakura, a les Bases de Manresa

El restaurant Sakura és un dels meus preferits de Manresa, perquè m'agrada moltíssim el menjar japonès. Si és ben cert que n'hi ha molts de bons a altres llocs, especialment a Barcelona (i fins i tot, bastant més econòmics), ara mateix parlem del Bages, i l'oferta està limitada (hi ha restaurants xinesos, però ja és una altra història).


En aquest sentit, és un restaurant relativament car, més que res per al nostre pressupost "d'estudiant". Està clar, però, que qui gaudeix d'un bon àpat en un restaurant japonès sap que val la pena pagar-ho (si no tens ganes de desplaçar-te a Barcelona o al Vallès, clar). Així, intentem anar-hi un cop cada dos mesos o tres, a celebrar alguna coseta, ja sigui sols o en família.

Quan hi anem, acostumem a demanar el menú executiu, perquè són 6 plats (amb menys quantitat que si fos de carta) però quedes tip i tastes una mica de tot. Els dies que tenim ganes de tastar altres coses o menjar més sushi (escasseja als menús), fem carta. 

ALERTA! Només tenen palets per a menjar, dels normals com uns especials amb una goma pels que no tenen experiència amb els típics japonesos. No tenen forquilla i ganivet! Per cert! També fan menjar per emportar :)

Resum de la valoració (molt bo, bo, acceptable, millorable, dolent)


Relació qualitat/preu: bo
Qualitat del menjar: molt bona
Presentació del plat: molt bona
Varietat de carta: molt bona
Abundància del menjar (carta): bona
Abundància del menjar (menú): acceptable
Servei: millorable
Instal·lacions: bona
Ubicació: bona

El millor: el millor menjar japonès de la zona, fets per cuiners asiàtics, la presentació

El pitjor: els postres, la "simpatia" dels cambrers, a vegades hi ha formigues


Preu menú del dia (tres plats + beguda): 10€ + iva (només entre semana)
Preu menú executiu (cinc plats + postres + beguda): 14€ + iva (+suplement 1,8€ cap de setmana)
Preu menú sushi (diversos plats + combinat de sushi): 18€ + iva (+suplement 1,8€ cap de setmana)
Preus carta (aproximat): 20-25€ per persona, segons què es demani

Plats recomanats: Yakisoba (fideus amb verdures, truita, gambes i altres ingrdients), variat de sushi i makis petit, sopa de miso, kushi niku ("pinxo" de formatge envoltat de vedella amb salsa agredolça)

El nostre dinar al Sakura

El meu xicot, el seu germà i jo hem demanat el menú executiu (sis plats), us expliquem una mica com va la cosa:

Els dos entrants: amanida i sopa de miso
Els dos primers plats del menú executiu no es poden triar. Són un tastet d'una amanida amb una salsa boníssima i després ve una sopa de miso, molt típica dels països orientals i realment gustosa, feta amb salsa de soja, tofu i unes algues molt bones. 

Amanida japonesa del menú executiuSopa de miso del menú executiu


El primer plat (a triar entre unes 5-6 opcions)
Hi ha diverses opcions, com tempura (verduretes arrebossades), arròs tres delícies, fideus udon... el meu xicot i jo hem demanat Yakisoba (fideus amb verduretes i altres coses) i el seu germà, kushi niku (pinxos de vedella i formatge). Dos plats que us recomanem fervorosament que tasteu! Dels millors.

Kushi Niku, pinxos de formatge fos amb vedella i salsa agredolçaYakisoba, fideus japonesos amb verduretes, gambes, bolets...

El segon plat (a triar entre unes 6-7 opcions)
Hi ha tot tipus de plats calents, ja siguin de carn, de peix o verdures. Per exemple, hi ha algunes varietats arrebossades, ja sigui vedella o pollastre, i també semi-crus amb salses. El meu xicot ha demanat albergínies amb salsa dolça, el seu germà pollastre arrebossat i jo vedella amb salsa agredolça de gingebre. 

Albergínies dolces a l'estil japonèsPollastre arrebossat a l'estil japonès

Vedella semi-crua amb salsa agredolça de gingebre


El tercer plat: sushi
Aquest tercer plat és un petit tastet del sushi que fan. Pots triar entre dues peces de niguiris (muntanyeta d'arròs amb peix cru a sobre), tres peces de makis (rotlles d'arròs amb peix cru dins, envoltat d'alga seca) i sashimi, peix cru tal qual tallat a tiretes fines. Hem demanat dos de niguiris i un de makis. Cal dir que n'han reduit la ració, abans en posaven quatre, de peces de makis.

Makis i niguiris; sushi fet al restaurant Sakura


Les postres
El punt més fluix de la carta/menú del restaurant Sakura. No lliguen gens amb els plats que tenen, a més de no ser gaire tradicionals japonesos, i que molt sovint són industrials tal qual. Nosaltres ens els mengem si van inclosos amb el menú, però si fos carta no els demanem mai, perquè són caríssims, a part de no gaire bons. Avui hem demanat dos racions de pastissets de fruita (que crec que sí tenen quelcom d'asiàtic) i una de pastís de whisky. 

Postres del restaurant japonès Sakura

I de la carta...
Els pares del meu xicot han optat per demanar de la carta. Alguns plats estan repetits (la sopa de miso i el pollastre arrebossat), així que us posem les fotos del que és diferent; arròs tres delícies (fet a l'estil de Yakisoba) i una amanida amb peix cru. Com veieu, les racions són més abundants, al ser de carta (compareu el bol d'arròs amb el bol de Yakisoba! n'hi ha el doble):

Amanida japonesa amb peix cruArròs tres delícies de la carta del Sakura


 Valoració de l'àpat en general

La qualitat del menjar és sempre exquisida, tenen molta cura pels detalls, la combinació de sabors, i la presentació en general. Ara, des de fa uns mesos enrere notem que en el menú van reduint les quantitats de forma considerable, i el preu no baixa. Abans al menú executiu de makis n'hi havia 4, i posaven una mica de gingebre, no només Wasabi. El que sembla ser que no milloraran mai són els maleïts postres! Em fa ràbia no demanar-los casi bé mai quan van inclosos al menú, però de veritat, és que deixen un mal sabor de boca després de totes les delícies anteriors!


 Valoració del servei

El servei és tremendament millorable. Avui no hi havia molta gent, possiblement al ser un dia típic de fer dinars a casa amb la mona, però normalment (especialment entre setmana) ho tenen a petar de gent, i encara que reservis taula, és com si sentissin ploure; t'has d'esperar igualment (això sí, passes abans en el cas que hi hagi cua).

A més a més, els cambrers són tremendament "bordes" i una mica maldestres, poc curosos. Si és ben veritat que nosaltres repetim perquè ens agrada moltíssim, pel preu que es paga els cambrers haurien de ser una mica més detallistes - si tens els palets al plat, et treuen els plats i els tiren per sobre la taula, sense fer l'esforç de apartar-los o demanar-t'ho, per exemple. A nosaltres ens sembla ja graciós, però a algú li pot molestar...


 Valoració de les instal·lacions

Elements decoratius de menjar japonès al SakuraRestaurant de menjar japonès Sakura, al Bages


Estan bé, decorades a l'estil japonès però així modernet, fins i tot en un racó hi tenen aquelles taules que van soterrades, que seus al terra (tot i que no hi he vist mai ningú). Tenen aquestes miniatures tan cuquis a les taules que em fascinen! Per cert... a vegades apareix alguna formiga indiscreta! Però no passa res ;).


 Recomanem per a:

- Dinars i sopars d'empresa i de negocis de tota mena
- Dinars i sopars familiars
- Dinars i sopars en parella
- Menús diaris sibarites

No crec que sigui apte per a grans celebracions ni banquets, és un local petit! Tampoc ho recomano per a families amb nens; si són massa llepafils no menjaran res.

NOTA FINAL: 8,5/10


Informació del restaurant japonès Sakura (Manresa - Bages)
Adreça: Carrer de Guifré 'el Pilós' nº51
CP 08242 | Manresa
Telèfon: 938 73 77 21

2 comentaris:

  1. Gràcies, hi aniré divendres per primer cop, a veure què tal!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Magneto Kun! Què tal va ser la teva experiència? D'aquesta entrada ja en fa dos anys i jo desde fa un temps ja penso que han perdut qualitat, tant en presentació com en el propi menjar, posen menys coses i menys quantitat, i són menys curosos en general, pel mateix preu o fins i tot un xic més car.

      Ja em diràs!

      Elimina

Coneixes aquest restaurant? Quina opinió en tens? Ens hem equivocat en alguna cosa? Tens més fotos? Explica la teva experiència! Afegirem les més interessants a l'entrada :)