30 de març 2013

Motel i restaurant El Toll | Ttradicional català | Collsuspina (Osona - Moianès)

Avui amb la meva parella hem anat una mica a l'aventura per les terres del Moianès. Sense saber molt bé on dinaríem, finalment hem acabat al Restaurant El Toll, a Collsuspina (pertany a Osona), que també té qualitat de Motel d'una estrella. 

Sé que és curiós iniciar un blog sobre restaurants a Manresa i el Bages, i parlar sobre un de la comarca veïna, però bé! Està relativament proper i així tenim un motiu per iniciar aquest blog, que fa temps que en parlem. Ara sí, ens deixem de rotllos i anem a la opinió!

Restaurant El Toll (Collsuspina) | Restaurant de menjar tradicional català


Restaurant El Toll | Menjar tradicional català a Collsuspina
El Restaurant El Toll, a Collsuspina, nosaltres el classificaríem com un restaurant tradicional amb plats típics catalans, on hi trobarem entrants freds i calents típics com: amanides de tota classe, trinxat de la Cerdanya, canelons i brous, entre d'altres. Respecte als segons, hi ha tota mena de carns i peixos, on no hi falta la brasa, tant típic de la Catalunya interior. Els postres, com a tot arreu, una mica de tot; cosa industrial i casolana. Això va a gustos!


El Restaurant El Toll, és també un motel. Tot i el que pugueu pensar, té bastant bona pinta. No podem oferir més informació perquè no hi hem estat, però si el servei és com al restaurant, serà correcte i eficient. No és difícil trobar motels senzills per de qualitat al Cor de Catalunya!

Resum de la valoració (molt bo, bo, acceptable, millorable, dolent)
Relació qualitat/preu: bo
Qualitat del menjar: bona
Presentació del plat: molt bona
Varietat de carta: molt bona
Abundància del menjar: bona
Servei: bo
Instal·lacions: acceptable
Entorn: molt bo

El millor: la qualitat i abundància del menjar, els entorns
El pitjor: les instal·lacions són correctes, però fa fred

Preu (dos plats + postres + beguda): uns 20€/persona, en el nostre cas.
Plat recomanat: Xai a la brasa, amanida de formatge de cabra


Entorns del Restaurant el Toll

Entorn del Restaurant El Toll a Collsuspina


Tot i que aquest restaurant de Collsuspina està a la vora de la carretera, no us espanteu! Els entorns són immillorables, envoltat de camps, bosquet i del pintoresc poblet, amb casetes i caserons de pedra típics de la zona. Molt tranquil i ideal per a venir a passar el dia. Cal dir que avui és primavera i ens ha fet sol, i els camps són verdíssims.

El nostre dinar a El Toll

Avui veníem amb ganes de menjar carn a la brasa o alguna cosa per l'estil. De totes maneres, quan ens han portat la carta, hi havia una plana de suggeriments, on recomanaven l'amanida de formatge de cabra i el trinxat de la Cerdanya (entre d'altres), dues coses que, sincerament, a mi m'encanten. Així que hem demanat els dos anteriors plats de primer, per a compartir, i tot seguit la meva parella ha demanat xai a la brasa, i jo cabrit arrebossat. Finalment el meu xicot a demanat trufes amb nata, i jo un tallat. Per cert, no hem demanat vi!

Primer ens han portat un petit pica-pica, molt de la terra: llonganissa i pa de forn de llenya. Cal avisar que n'hi havia més, de llonganissa! Però n'hem penjat abans de pensar en fer la foto, perquè estàvem afamats! El pa era especialment gustós, suposem que era casolà. 

Pica-pica del Restaurant El Toll | Llangonissa catalana

El primer plat que hem compartit; un trinxat de La Cerdanya! Realment en sortien un parell de racions petites, i la cansalada era boníssima. Per al meu gust, hi faltava una mica de pebre o herbes que donessin gust a les verdures. 

Trinxat de La Cerdanya amb cansalada

L'altre primer plat que hem compartir ha estat una amanida de formatge de cabra. A mi personalment el formatge de cabra m'encanta, i realment era de molt bona qualitat. L'amanida estava molt bé; portava pinya, salmó, pernil de gla, gambetes i pinyons. Ja estava amanida amb una salseta agredolça, i és d'agrair que no féssin del plat una piscina amb l'amaniment! Perquè després es fa molt feixuc.

Amanida de formatge de cabra amb pinya, pernil i salmó

De segon, la meva parella ha demanat xai a la brasa. Aquí opina ell! Ell no és molt de menjar carn al dia a dia, però l'ha trobat ben feta, al punt i tendre, però no crua, i tampoc massa resseca. En general, molt bona, i es notava el sabor de llenya. L'acompanyament boníssim! Les patates i les verdures no eren de bossa congelada, es notava fresc i del dia, tallat i pelat per ells. 

Xai a la brasa amb patates i verduretes

Aquest sí és el meu segon; cabrit arrebossat. És un plat que especialment m'encanta, i l'he provat a molts llocs. Així que he de dir que era bastant bo, però n'he tastat de millors. La carn era un pèl massa greixosa, i l'arrebossat massa feixuc, a mi m'agrada amb menys quantitat. Però escolteu, estic filant molt prim! Era bo de totes maneres, i en abundància. Coincideixo amb el que diu el meu nòvio sobre les patates i les verdures, per cert. 
Cabrit arrebossat amb patates i pebrot escalivat

I finalment... ¡Les postres! El meu xicot ha optat per un dels plats de la casa, trufes amb nata... O podem dir nata amb trufes? Només n'hi havia 4, i ja veieu quin muntanyot de nata! Ell diu que desconeix si les trufes eren industrials, però diu que la nata tenia pinta de ser casolana, no era d'aquelles massa dolces o embafadores. Jo he demanat un tallat, i la veritat no era gran cosa. 


Trufes amb nata casolana a El Toll!

Valoració de l'àpat en general

El menjar és bo, de qualitat, abundant i molt ben presentat. Amb dos plats i postres, estigueu segurs que quedareu més que tips. De totes maneres, hem trobat a faltar un punt de personalitat als plats, en certa manera, tot i ser bo, no era allò de... mmm deliciós! Per a mi, hi faltava una mica de condiment, de sabor. 

Valoració del servei

El servei ha estat correcte, eficient i ràpid. Ens han demanat de seguida i no et feien esperar massa entre plats. Els cambrers cordials.

Valoració de les instal·lacions

El restaurant de El Toll té un aspecte rústic i senzill. La sala del restaurant és maca i neta, però no té cap decoració especial. Cal dir, però, que ens ha tocat en una taula vora la finestra (les vistes precioses), però aprop del bany, que no hi ha calefacció, així que hem passat una mica de fred

Recomanem el Restaurant El Toll per a:

- Dinars i sopars familiars i amb amics
- Celebracions petites en família i amb amics, tipus aniversaris
- Dinars i sopars espontanis en parella
- Turistes i excursionistes de la zona

Suposo que també es deuen poder celebrar banquets per a casaments, comunions i batejos. Si no us importa tenir que fer una mica de camí de corbes, i sou poquets, amb pressupost mig, pot ser molt maco celebrar un acte així en aquell restaurant en plena primavera. Ara, si voleu fer un gran esdeveniment, no sé si és el que busqueu.

NOTA FINAL: 7,5/10

Informació de contacte de Restaurant El Toll (Collsuspina)

Adreça: Carretera de Manresa a Vic km. 34
CP 08519 | Collsuspina (Moianès - Osona)
Telèfon: 93 830 13 96 | 93 830 02 76


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Coneixes aquest restaurant? Quina opinió en tens? Ens hem equivocat en alguna cosa? Tens més fotos? Explica la teva experiència! Afegirem les més interessants a l'entrada :)